kauneudenhoito · käsillä tekeminen · Virkkaaminen · Yleinen

Virkatut kestovanulaput

20171110_223213.jpg

Pistetääs välillä virkaten. Pientä ekoilua tähän väliin. Elikkä virkatut kestovanulaput.

Tein näitä jo viime vuoden puolella pukinkonttiin ja omaan käyttöön. Näppäriä käytössä ja pesukin onnistuu pesupussissa muun pyykin mukana. Toimivat samalla tavalla kuin normivanulaputkin – poikkeuksena tietenkin se, että näitä ei heitetä roskiin käytön jälkeen 😉 Luonto kiittää.

psx_20180205_151539.jpg

Virkkasin nämä Novitan Cotton bamboo -langasta 3,5mm koukulla. Ohje on hyvinkin yksinkertainen ja näitä voi virkkailla vaikka television katselun lomassa.

Tee lankalenkki ja virkkaa siihen 3 kjs (=1p). Virkkaa aloituslenkkiin 13p (=14p). Yhdistä piilosilmukalla ensimmäiseen pylvääseen.

2.krs Virkkaa 3 kjs ja 1 p ensimmäisen kerroksen ensimmäiseen pylvääseen. Ja sitten jokaiseen pylvääseen 2p (=28p). Yhdistä kerros piilosilmukalla.

3.krs. Virkkaa 1 kjs ja sitten kiinteitä silmukoita niin, että teet joka toiseen pylvääseen yhden kiinteän silmukan ja joka toiseen 2 kiinteää silmukkaa. (=42ks). Yhdistä kerros piilosilmukalla.

Katkaise lanka ja päättele hyvin.

(kjs= ketjusilmukka, p= pylväs, ks= kiinteä silmukka, krs = kerros)

Tällä hetkellä säilytän näitä kestovanulappuja vanhassa vanupuikkolaatikossa, mutta ajattelin virkata näille oman ”purnukan”. Vanulaput olen pessyt pesupussissa muun pyykin mukana 40 asteessa.

Yksi vastaus artikkeliiin “Virkatut kestovanulaput

Jätä kommentti